Amerikai elnökválasztás

Rálőttek egy tüntetőre a Trump-ellenes felvonuláson

Az Oregon állambeli Portlandben a lövés egy egyelőre ismeretlen személyazonosságú férfit sebesített meg, miközben a tüntető tömeg a Morrison hídon haladt át.

2016.11.12 14:01MTI

A rendőrségi közlemény szerint a tettes, autójából kiszállva szóváltásba keveredett, majd rálőtt az egyik tüntetőre, akit kórházba vittek. Sérülései nem életveszélyesek. Az elkövetőt nem sikerült elfogni. A rendőrség a Twitter közösségi portálon arra szólította fel a tüntetőket, hogy azonnal hagyják el a területet, és szemtanúk jelentkezését kérte.

Pénteken tiltakozók ezrei tódultak az utcákra az Egyesült Államok számos városában, hogy kifejezzék elkeseredésüket Donald Trump megválasztása miatt. A nyugati partvidéken fekvő Oregon államban elfajultak, erőszakossá váltak a tüntetések.

Az állam legnagyobb városában, Portlandben a rendőrség "lázadásnak" minősítette a tüntetést, miután a tiltakozók egyik csoportja - a hatóságok megfogalmazása szerint - "veszélyes magatartást tanúsított", boltokat támadott meg, ablakokat zúzott be, szeméttárolókat gyújtott fel, petárdákat robbantott.

A rendőrök könnygázt, paprikasprayt, hang- és fénygránátokat vetettek be, és több tucat embert letartóztattak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.