Trump győzelme

Obama gratulált Trumpnak

A 2017 januárjában leköszönő Barack Obama és a leendő elnök csütörtökön találkozik egymással.

2016.11.09 12:18MTI

Barack Obama amerikai elnök is gratulált szerdán utódjának, a republikánus Donald Trumpnak az előző nap tartott elnökválasztáson elért győzelméhez – jelentette a CNN amerikai hírtelevízió.

A tájékoztatás szerint a 2017 januárjában leköszönő Obama és a leendő elnök csütörtökön találkozik egymással.

A republikánus jelölt helyi idő szerint szerda hajnalban jelentette be, hogy győzelmet aratott az elnökválasztáson, amihez demokrata párti vetélytársa, az Obama által támogatott Hillary Clinton telefonon gratulált neki.

Obama a választás éjszakáján megjelent videoüzenetében azt mondta: bármi történjék is, a Nap reggel fel fog kelni, és továbbra is Amerika lesz a Föld legnagyszerűbb országa. “Láttunk új dolgokat ez alkalommal, de ami nem újdonság, az az, hogy a demokráciánk mindig is harsány és rakoncátlan volt. Voltak már kemény és zsigeri érzelmeket megmozgató választások, de mindig erősebben kerültünk ki belőle” – vélekedett az amerikai elnök, aki egyúttal egységre szólított fel. “Ne csak republikánusként vagy demokrataként tekintsünk egymásra, hanem amerikai honfitársként. Adjuk meg egymásnak a tiszteletet, bánjunk egymással empátiával és rokonszenvvel, ahogy egy amerikaitól elvárható” – hangoztatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.