Illegális bevándorlás

Hamis magyar útlevéllel buktak le migránsok Krétán

Az őrizetbe vett menekültek Afganisztánból, Irakból, Iránból és Szíriából származnak.

2016.11.08 17:03MTI

Tíz menekültet vett őrizetbe a görög rendőrség a krétai Heraklion repülőterén, akik hamis japán, magyar és román útleveleket mutattak fel, és így akartak Németországba, Nagy-Britanniába és Svájcba jutni - közölték a helyi hatóságok kedden.

Az őrizetbe vett menekültek Afganisztánból, Irakból, Iránból és Szíriából származnak. Szinte napi rendszerességgel történnek hasonló esetek az égei-tengeri szigeteken. Az embercsempészek és a migránsok is abban reménykednek, hogy a szigetek kisebb repülőterein nem tűnnek fel a hamis okmányok.

Görögországban jelenleg mintegy 60 ezer menekült és migráns tartózkodik, egy részük a görög szigeteken létesített, reménytelenül túlzsúfolt menekülttáborokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.