Szélvész

Halálos tornádó tarolt Róma mellett - videók

Még egyet sújtott a természet Olaszország középső részére.

2016.11.08 07:55ma.hu

A vasárnap észlelt forgószelek erőssége 2-es, 3-as lehetett, de egyes források 4-es fokozatról is írnak. A skálán az 5-ös jelenti a legnagyobb, "elképesztő" fokozatot.

Az olasz főváros közelében pusztító fergeteg két ember halálát okozta és számosan megsérültek.



Az első tornádó vasárnap késő délután csapott le a tengerparti Ladispolinál, Rómától nagyjából 50 kilométerre. Végigsöpört a városközponton, több épület megrongálódott. A helyi kikötőben voltak olyan horgászcsónakok, amelyeket nagyjából száz métert sodort a forgószél. Az utcák tele voltak szeméttel, törmelékkel a vihar után.

Az egyik helyi lap szerint egy férfit épületről lehulló törmelék ölt meg.

A másik tornádót Rómától északra, körülbelül 30 kilométerre észlelték, Cesanónál. Itt is egy férfi halt meg, akinek fa dőlt az autójára. Hétfőn az itteni iskolák zárva maradtak - írja olasz sajtóinformációk alapján a The Washington Post.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.