Terrorizmus

Dollármilliókkal dezertáltak az Iszlám Állam harcosai

Rabolt dollármilliókkal szökött meg Moszulból az Iszlám Állam öt harcosa. Valószínűleg dezertáltak, és a szomszédos Szíriába menekültek. A terrorszervezet hajtóvadászatot indított ellenünk.

2016.11.06 14:11MTI

A szélsőségesek által elrabolt dollármilliókkal és a fegyvereseknek járó zsolddal szökött meg az Iszlám Állam dzsihádista szervezet öt harcosa Moszulból.

Az asz-Szumaríja pánarab televízió értesülése szerint a szökevények között van Abu al-Bara al-Kahtáni, aki Moszulban a kivégzésekért volt felelős.

A tévécsatorna úgy tudja, hogy az Iszlám Állam hajszát indított az öt ember kézre kerítésére, hogy "elszámoljanak" velük. Feltételezések szerint a dezertőrök a szomszédos Szíria irányába indultak.

Az iraki hatóságok október 17-én indítottak ostromot az Iszlám Állam fellegvára, Moszul visszafoglalására. A városban 1,3 millió ember él két éve a szélsőségesek megszállása alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.