Új híd, de hibásan készült el

Hídomlás Indiában: 24 építőmunkás halt meg

Összerogyott egy újonnan épült híd Kashmír Indiához tartozó részén, a balesetben 24 ember életét vesztette.

2008.11.17 07:08MTI

A hatóságok hétfői tájékoztatója szerint a baleset az előző napon történt Kashmír indiai és pakisztáni részét elválasztó határvonal közelében, Szrinagartól mintegy száz kilométerre nyugatra. Amikor egy munkásokat szállító teherautó a híd közepéig ért, az építmény leomlott. A hídszerkezet fele a teherautóval együtt a Dzselum folyó szurdokába zuhant. 

Az eltűntek felkutatása nem járt sikerrel. A hídomlás oka egyelőre nem ismert. A hidat két éven át építették, a költségek meghaladták az 5,8 millió dollárt. Az indiai hatóságok bejelentették, hogy 4,3 millió dollár magasságában kárpótlás fizetnek az áldozatok legközelebbi hozzátartozóinak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.