Vadon

Medve támadt egy amerikai turistára Brassó mellett

Rohammentővel szállították kórházba. A hatóságok minden turistát eltanácsolnak a környékről.

2016.10.30 14:49ma.hu

A támadás a Brassó melletti Salamon-kő térségében történt. Az amerikai férfi egy másik turista társaságában volt, amikor az Ördög völgye (Valea Dracului) közelében a vadállat megtámadta. A bal alkarján harapta meg, mintegy 2-3 centiméteres sebet ejtve rajta.

A támadás után a medve eltűnt az erdőben.

A 20 éves amerikai férfit rohammentő szállította a Brassó megyei Sürgősségi Kórházba. A térséget ellenőrzése alatt tartja a csendőrség, a környéken tartózkodó turistákat eltanácsolják a Salamon-kő körzetéből.

Amennyiben az állatot megtalálják, semmi esetre sem ölik meg - tájékoztatott a hatóság -, csak altatólövedékkel elkábítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.