Földmozgás

Rémálom Olaszországban: már halálos áldozata is van az olasz földmozgásoknak

Kegyetlen éjszakán vannak túl az olaszok, de a föld még most sem nyugszik.

2016.10.27 10:47ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, szerda este óta újra földrengések rázzák Olaszország középső részét, sok a sérült, egy ember szívrohamban meghalt. Mindeközben Székelyföld is megmozdult.

Néhány perccel negyed 8 előtt 5,4-es, majd negyed 10 után nem sokkal 5,9-es földmozgás volt, az utóbbi már hosszabb ideig tartott, mint az első. Nem sokkal éjfél előtt volt még egy 4,6-os rengés is, közben és utána pedig hatvan kisebb, ebből 23 volt a Richter-skála szerint 3-asnál nagyobb erősségű.

A rengések majdnem ugyanazt a területet érintették, mint az augusztus közepi földmozgás. Az epicentrum Marche és Umbria tartomány térségében volt.

Tolentino faluban meghalt egy 73 éves férfi szívrohamban, a többi sérült közül két vagy három embert kellett kórházba vinni. Mások maguk jelentkeztek az orvosi ügyeleteken.

A pánik általános volt. Az egyik leginkább érintett falu, Ussita polgármestere arról beszélt, hogy a rengések hatalmas pusztítást végeztek, „apokaliptikus a helyzet”. A sérültek viszonylag alacsony száma annak köszönhető, hogy az első rengés után mindenki az utcára szaladt, és kint is maradtak annak ellenére, hogy a talajt eső áztatta. Sokan készültek arra, hogy az utcán vagy az autójukban alszanak.

Több száz kilométerre az epicentrumtól, Rómában és más városokban is érezték a rengést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.