Kult-túra

Magyar turisták pózoltak a pompeji romokon?

Vállalhatatlan viselkedésű magyar turisták miatt van kiakadva az olasz sajtó.

2016.10.12 09:26ma.hu

Az olasz Il Mattino lap felháborodva közölt ugyanis egy képet, amelyen állításuk szerint hat magyar turista szerepel. A férfiak felmásztak egy ásatáson feltárt ókori bazilika romjaira, majd ott több mint egy óráig pózoltak, szobrokat utánoztak, és fotózkodtak - írja a Blikk.

Facebook

Az olasz lap szerint sokk érte az eltemetett várost, mivel a civilizálatlan magyarok kárt okozhattak az UNESCO világörökség részét képző romokban.

A magyar turisták viselkedése ékes példája a kultúra és az érzékenység hiányának - idézték Massimo Osannát, a romok főfelügyelőjét, aki szerint feljelentést tesznek az ügyben a hatóságoknál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.