Tragédia

Huszonkét áldozata van egy kínai házomlásnak

A kivezényelt mintegy 800 munkás keddre virradó éjszaka fejezte be a mentést. 28 áldozatot emeltek ki a romok alól, túlnyomó többségüket már holtan.

2016.10.11 09:39MTI

Huszonkét ember lelte halálát a kelet-kínai Vencsou városában egy hétfő hajnali, több lakóházat érintő épületomlásban - közölték a mentés után a Csöcsiang tartománybeli város hatóságai.

A szerencsétlenség a csaknem kétmilliós nagyváros Lucseng nevű ipari negyedében történt. A kivezényelt mintegy 800 munkás keddre virradó éjszaka fejezte be a mentést. 28 áldozatot emeltek ki a romok alól, túlnyomó többségüket már holtan.

A hat túlélőt kórházba szállították. Állapotuk a helyi források szerint stabil.

Az utolsóként megtalált túlélő egy fiatal lány volt, akit szülei a testükkel védtek - ők mindketten meghaltak.

A katasztrófa közvetlen okát még vizsgálják. Az összeomlott épületeket falusi munkások emelték. Öt szomszédos lakóház, amely még az 1970-es években épült, állva maradt, de a hatóságok azokat is lerombolták, hogy elkerüljenek egy újabb szerencsétlenséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.