Merénylet

Pokolgép robbant a török határon - húsz halott

A 20 ember életét követelő robbantás éppen az "őrségváltáskor" történt.

2016.10.06 11:31MTI

Életét vesztette legalább húsz szíriai felkelő az ország északi részén, a török határhoz közeli Atme városában csütörtökön elkövetett pokolgépes támadásban, amely legalább további húsz lázadót megsebesített - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A londoni székhelyű, kiterjedt szíriai aktivistahálózattal rendelkező emigráns szervezet beszámolója szerint feltehetően egy öngyilkos merénylő repítette magát a levegőbe a felkelők ellenőrzése alatt álló szíriai határvárosban, az egyik átkelőhelyen.

Az Orient News nevű ellenzéki híroldal is úgy értesült, hogy pokolgéppel követték el a támadást.

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet szócsöveként működő Aamák hírügynökség azt írta, hogy egy gépkocsiba rejtett robbanószerkezet lépett működésbe, az elkövetést viszont nem vállalta magára a dzsihadista csoport.

A török Anadolu hírügynökség tájékoztatása szerint a 20 ember életét követelő robbantás éppen az “őrségváltáskor” történt. Az áldozatok a Törökország által augusztus 24-én Aleppó tartományban indított Eufrátesz Pajzsa nevű hadműveletben részt vevő erőkhöz tartoztak. A művelet két, Ankara által terroristának tartott csoport ellen irányul: az Iszlám Állam és a dzsihadisták megsemmisítését célzó harcban Washingtonnal szövetséges kurd Népvédelmi Egységek (YPG) ellen.

Ugyanennél a határátkelőnél augusztus közepén több mint 30 ember halt meg egy öngyilkos merényletben, amelyet az Iszlám Állam követett el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.