USA

Cáfolja a Yahoo, hogy titokban figyelte kliensei elektronikus leveleit

A cég határozottan leszögezi, hogy az elektronikus levelek ellenőrzésére szolgáló szoftver nem létezik a Yahoo számítógépes rendszerében.

2016.10.05 21:19MTI

Cáfolja a Yahoo internetes óriáscég, hogy titokban figyelte kliensei elektronikus leveleit.

A hír, miszerint a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kérésére a cég titokban megfigyelte kliensei e-mailjeit, kedden került napvilágra, s foglalkozott vele a többi között az amerikai közszolgálati rádió (NPR) is.

Cáfolatában a Yahoo leszögezi: a szolgáltatásait igénybe vevők leveleinek, vagy adatainak ellenőrzésére vonatkozó minden egyes kormányzati kérést szigorúan mérlegelnek, éppen a kliensek adatainak védelme érdekében. A cég határozottan leszögezi, hogy az elektronikus levelek ellenőrzésére szolgáló szoftver nem létezik a Yahoo számítógépes rendszerében.

A Yahoo egyébként kedden Marissa Mayers vezérigazgató aláírásával már megjelentetett egy közleményt, amelyben nem cáfolta, de nem is erősítette meg a titkos megfigyelésről szóló információkat, hanem leszögezte, hogy a Yahoo tiszteletben tartja az amerikai törvényeket.

Az NSA és az FBI szerdán sem reagált és újságírói megkeresésre sem volt hajlandó kommentálni a híreket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.