Terrorizmus

Osztrák segítséggel hagyta el Európát az Iszlám Állam bombaszakértője

Egy osztrák segélyszervezet segítségével menekült el az Iszlám Állam bombaszakértője Európából a magyar határzár felállítása után.

2016.09.30 11:13MTI

Az M1 úgy tudja, hogy a férfi - aki a tavaly novemberi párizsi terrortámadás felelősének, Salah Abdeslamnak és társainak kiképzését segítette -, korábban a "bejáratott" menekültútvonalon, a zöldhatáron át jutott be az EU-ba.

Mire "elvégezte feladatát" és elindult visszafelé, addigra a magyar határ már le volt zárva.

A Híradó úgy tudja, ezért úgy döntött, hogy Ausztrián át menekül. Egy osztrák segélyszervezethez fordult, azzal, hogy beteg az édesanyja, ezért sürgősen haza kell jutnia. A szervezet vett neki egy repülőjegyet.

Az M1 úgy tudja, az illetékes szakszolgálatoknál "az ügy valamennyi momentuma dokumentálva van".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.