A műtét után lábadozó kubai vezető

Újabb fotókat tettek közzé Fidel Castróról

Törékenynek, de szellemileg élénknek tűnt a nyilvánosság elől visszavonult Fidel Castro kubai vezető a róla kedden közzétett újabb fényképeken.

2008.01.16 08:20MTI

A felvételeket abból az alkalomból hozták nyilvánosságra, hogy a műtét után lábadozó Castro Havannában megbeszélést folytatott Luiz Inácio Lula da Silva brazil államfővel. Hónapok óta először adtak közre fotókat Castróról, aki ezúttal is melegítőt és teniszcipőt viselt.

Ez a viselet szinte védjegyévé vált azóta, hogy 2006 júliusában bélműtéten esett át, amely miatt ideiglenesen öccsére, Raúl Castróra ruházta át az államfői teendőket. A "Lulát" kísérő brazil újságíróknak átadott egyik felvételen Castro karosszékben ülve vendégével társalog, egy másikon pedig széles mosollyal pózol a fényképezőgép lencséjének.

A brazil elnök később úgy nyilatkozott, hogy Castro szelleme élénk, és egészségi állapota is kellően jó ahhoz, hogy rövidesen ismét betölthesse "politikai szerepét" Kubában. "Lula" egynapos látogatása alatt több millió dollár értékű hitelt ajánlott fel a kommunista vezetésű karibi szigetországnak. Brazília ahhoz is segítséget nyújt, hogy Kuba a Mexikói-öbölben olaj után kutasson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.