Illegális bevándorlás

Szerb embercsempész-hálózatot lepleztek le a román hatóságok

Az illegális bevándorlók személyenként 4500-5500 euró (1,4-1,7 millió forint) közötti összeget fizettek az embercsempészek szolgáltatásaiért.

2016.09.14 13:26MTI

Négytagú szerb embercsempész-hálózatot lepleztek le kedd este a román hatóságok - közölte honlapján a román határrendészet.

A határrendészek hőérzékelő kamerával észleltek kedd este egy 25 emberből álló csoportot, amint a Nagycsanád-Kiszombor határátkelőhely közelében román területen Magyarország felé tart. A hatóságok a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) irányításával elfogták a csoportot, őrizetbe vették az illegális bevándorlókat vezető szerb embercsempészt, és három, szintén szerb állampolgárságú társát.

A határrendészet közlése szerint az embercsempészcsoport egyik tagját Temesváron, két tagját pedig a nagycsanádi határátkelőnél vették őrizetbe. Mind a magukat szíriaiaknak valló illegális bevándorlókat, mind segítőiket a határrendészet temesvári központjába szállították.

A DIICOT közleménye szerint már augusztus óta figyelték az embercsempészeket, akik segítségével akkor egy 28 tagú migránscsoport jutott Romániába. Az ügyészség szerint a csempészek pontos eligazítást adtak a csoportnak arról, hogy hol, mikor és hogyan juthatnak át a szerb-román zöldhatáron. A határ térségében magukra hagyták, majd Romániában újra összegyűjtötték a klienseiket. Ugyanezzel az eljárással próbálták őket átjuttatni a román-magyar határon is.

Az illegális bevándorlók személyenként 4500-5500 euró (1,4-1,7 millió forint) közötti összeget fizettek az embercsempészek szolgáltatásaiért - áll a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni román ügyészség közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.