Tragédia

4 halott, rengeteg sérült a spanyolországi vonatbalesetben

Négy ember meghalt és negyvenkilencen megsérültek, amikor kisiklott egy vonat az észak-spanyolországi O Porrino településnél péntek reggel - pontosította hivatalosan a korábbi adatokat Alfonso Rueda, a galíciai kormány elnök-helyettese a baleset helyszínén.

2016.09.09 13:39MTI

Mint mondta, a halálos áldozatok között van a vonat portugál állampolgárságú mozdonyvezetője.

Az utasok közül hét ember sérülése súlyos, 42-en könnyebben sérültek meg. Mindannyiukat kórházba szállították.

A portugál Comboios Portugal vasúti társaság járatán, amely a galíciai Vigoból tartott a portugál Oportoba, a mozdonyvezetővel és a kalauzzal együtt összesen 65-en utaztak.

A spanyol vasúti infrastruktúra üzemeltetéséért felelős társaság (Adif) közlése szerint a baleset fél tízkor történt O Porrino vasútállomásánál, a megállótól mintegy 100 méterre, egyelőre ismeretlen okból.

A kisiklott személyvonat egyik szerelvénye teljesen felborult, másik kettő oldalra billent.

"Egy nagyon erős csattanást hallottunk, odakint fekete füstöt, nagy port láttunk" - mondta a spanyol közszolgálati televíziónak a vasútállomás kávézójának tulajdonosa.

Mint mondta, a kávézó a baleset után néhány órára átmeneti elsősegélynyújtó hellyé alakult, oda vitték be a sérülteket, és ott látták el őket.

Galíciában, ahol épp pénteken kezdődött a szeptember 25-i, helyi választásokat megelőző kampány, a vasúti szerencsétlenség miatt felfüggesztették a politikai eseményeket.

Spanyolország történetének legsúlyosabb vasúti szerencsétlensége szintén Galíciában történt 2013-ban, amikor Santiago de Compostela pályaudvara közelében. A balesetben 80-an vesztették életüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.