Káosz

Több mint 250 sebesültje van a bolíviai összecsapásoknak

Rengeteg bányász megsérült, amikor összecsapott az ellenük kivezényelt rendőrökkel pénteken a bolíviai La Paz megyében.

2016.08.13 11:50MTI

A bányásszövetség közleménye szerint nyolc bányász állapota súlyos.

Carlos Romero bolíviai belügyminiszter ezzel egy időben arról számolt be, hogy száz rendfenntartó megsebesült, egy részüket azonban már kiengedték a kórházból.

A bányászok és a rendőrök közötti összetűzések szerdán kezdődtek, amikor a tüntetők több autópályát lezártak. A bányászok az ország szövetkezeti törvényének módosítása ellen tiltakoznak. Állításuk szerint a változtatás miatt a bányászati szektorban meggyengül a szövetkezetek joga, csökken hatáskörük.

Megmozdulásuk során többtucatnyi rendőrt túszul ejtettek, akiket csak azután engedtek szabadon, hogy a hatóságok is elengedtek 85 őrizetbe vett bányászt. Az autópályák blokádja tovább folytatódik.

A belügyminiszter szerint a tiltakozás valódi célja a zsarolás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.