Őrület

A Volkswagen kitiltotta üzemterületeiről a Pokémon Go-t

Adatbiztonsági és munkavédelmi okokra hivatkozva a Volkswagen konszern egy belső körlevélben betiltotta a Pokémon Go játékot üzemi területein.

2016.08.11 17:09MTI

A Volkswagen egyúttal megtiltotta a játékalkalmazás telepítését is a munkahelyi mobiltelefonokra - számolt be csütörtökön a Bild lap értesülésére hivatkozva a német Automobilwoche hírportál.

Szinte már mindenki ezzel játszik, tegnap is fogtam három pokémont a futószalagnál”- büszkélkedett a Bildnek a Volkswagen egyik alkalmazottja. Nem kellett volna. A cég vezetősége betiltotta a pokémonozást a gyár területén. Írásban közölték 70 ezer alkalmazottjukkal, hogy munkaidőben nem játszhatnak, a céges mobilokra nem tölthetik le a játékot és mivel a játék a telefonok kameráit is használja, az üzemek teljes területén tilos a pokémonozás.

A Volkswagen vezetői ugyanis nem csak a romló munkamoráltól, vagy a munkahelyi balesetektől féltek, hanem az ipari kémkedéstől is. A tiltás nem törte meg az elhivatott játékosokat, akik szerint „az autógyár területén egyébként sem lehetett túl izgalmas Pokémonokat fogni” A Volkswagen mellett az Evoniknál és a ThyssenKruppnál is hasonlóan jártak el – írja a portfolio.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.