Hadsereg

Harckészültségbe helyezték az ukrán csapatokat

Az ukrán elnök a legmagasabb harckészültségi fokozatba helyezte a Krím mellett és a Donyec-medencében állomásoztatott haderőt.

2016.08.11 15:01MTI

Petro Porosenko ukrán elnök a legmagasabb harckészültségi fokozatot rendelte el csütörtökön a Krím és a szakadárok uralta Donyec-medencei területek közelében állomásoztatott összes ukrán katonai egységnél, miután Moszkva azzal vádolta Kijevet, hogy diverzáns tevékenységet folytatott a Krím félszigeten.

A kijevi vezérkar szóvivője emellett közölte: Ukrajna előre bejelentett hadgyakorlatba kezdett szerdától az ország déli részén.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán azzal vádolta meg Kijevet, hogy terrorista taktikákkal próbál új konfliktust provokálni, és destabilizálni igyekszik a Krímet, amelyet Moszkva 2014-ben magához csatolt.

Kijev tagadja az orosz vádakat. Álláspontja szerint azokat Moszkva cinikus ürügyként próbálja felhasználni, hogy nagyobb katonai fenyegetést jelentsen Ukrajnára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.