Terrorizmus

Két helyen egy időben robbant autóba rejtett pokolgép Délkelet-Törökországban, halottak

Autóba rejtett pokolgépek robbantak elhaladó rendőrségi járművek mellett a főként kurdok lakta, délkelet-törökországi Mardin tartomány Kiziltepe, valamint Diyarbakir tartomány Sur körzetében szerda este. A merényletekben összesen legalább 6 ember meghalt, 25 pedig megsebesült, köztük több civil.

2016.08.10 20:21MTI

A két detonáció egy időben következett be.

A mardini incidenstől 50 méterre egy kórház is található. Diyarbakirban a környék összes szabad mentőegységét a helyszínre rendelték.

A hatóságok a kurd autonómiáért 1984 óta fegyveres felkelést folytató Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezetet gyanítják a történtek hátterében.

Legutóbb július 9-én történt hasonló eset Délkelet-Törökországban. Akkor szintén Mardin tartományban robbant autóba rejtett pokolgép, 2 katona és egy civil meghalt.

A szeparatista kurdok több tízezer halálos áldozatot követelő harcát 2013-ban tűzszünet zárta le, de tavaly nyáron kiújultak az összecsapások a kurd fegyveresek és a török biztonsági erők között.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a közelmúltban többször hangoztatta: a katonai beavatkozással pontot akar tenni a lázadás végére. A biztonsági erők a délkelet-törökországi városokból az elmúlt hónapokban már kiűzték a PKK fegyvereseit, a hadműveletek a térség hegyvidéki területein folytatódnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.