Megtört a csend

Vlagyimir Putyin fogadta a török államfőt

A két ország közötti viszony erősen megromlott azt követően, hogy a török légierő tavaly novemberben légtérsértésre hivatkozva lelőtt egy szíriai bevetésen részt vevő orosz bombázót.

2016.08.09 15:04MTI
Twitter@euronewshu



A kereskedelmi és a gazdasági kapcsolatok helyreállítását és a terrorelhárítást nevezte meg a kétoldalú csúcstalálkozó témájának Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor kedden Szentpéterváron fogadta török hivatali partnerét, Recep Tayyip Erdogant.

A két ország közötti viszony erősen megromlott azt követően, hogy a török légierő tavaly novemberben légtérsértésre hivatkozva lelőtt egy szíriai bevetésen részt vevő orosz bombázót. Az elhidegülésnek Erdogan június végi bocsánatkérő levele vetett véget.

Az ellene július 15-én sikertelenül megkísérelt katonai puccs óta a török államfő most először utazott külföldre. Putyin arról biztosította vendégét, hogy Oroszország mindig is ellenezte az alkotmányellenes fellépést. Erdogan méltatta, hogy Putyin közvetlenül az államcsínykísérlet után felhívta és támogatásáról biztosította őt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.