Mi történt?

Holtan találták a Miss World mexikói szervezőjét a Köpcös területén

Egy bárban támadták rá, majd elrabolták.

2016.08.09 13:52MTI
Twitter@MrElDiablo8


Néhány órával elrablását követően holtan találták Mexikóban Hugo Ruben Castellanost, a Miss World szépségverseny helyi főszervezőjét - közölte Marco Antonio Higuera helyi államügyész.

Castellanos, valamint egy egykori szépségkirálynő és barátja múlt vasárnap kora reggel éppen elhagyni készült az ország nyugati részén, Sinaloa szövetségi tagállamban fekvő Culiacán városának egyik bárját, amikor megtámadták és elhurcolták őket - mondta helyi idő szerint hétfőn az államügyész.

A férfi lőtt sebekkel borított holttestét néhány órával később találták meg egy terepjáróban, miközben a szépségkirálynőt és barátját szabadon engedték a támadók.

A Vice értesülései szerint a halála előtti napon Castellanos még saját kezűleg helyezte a koronát Sinaloa állam új szépségkirálynőjének, Melissa Carolina Lizárragának a fejére.

A hatóságok nem találtak semmiféle kapcsolatot a férfi halála és a verseny között, habár Mexikóban a szépségversenyek régóta szorosan összekapcsolódnak az alvilággal.

Sinaloa állam Joaquín Guzmán, a ragadványnevén El Chapóként, vagyis a Köpcösként is emlegetett mexikói drogbáró fellegvárának számít, akit januárban fogtak el ismét a hatóságok, miután megszökött egy szigorúan őrzött börtönből. El Chapo 2007-ben egy helyi szépségverseny nyertesét, Emma Coronelt vette feleségül 2007-ben.

A hivatalos adatok szerint a mexikói kormány drogellenes katonai műveletének elindítása, vagyis 2006 óta több mint 166 ezer embert gyilkoltak meg és több mint 27 ezer ember tűnt el Mexikóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.