Megvadult

Gondozókra támadt egy oroszlán

Az egyik áldozat súlyosan megsérült.

2016.08.09 07:59MTI

Médiabeszámolók szerint az állatkert három alkalmazottja az oroszlánbarlangot takarította, amikor az ott élő három nagymacska egyike rájuk támadt. A megvadult példányt egy másik állatkerti gondozó kényszerítette meghátrálásra nagy nyomású víz- és szén-dioxid- sugárral. Ez az eljárás általános a hasonló eseteknél az állatkert szerint.

Az oroszlán egy fiatal nőt támadott meg, aki az alsótestén szenvedett sérüléseket és eltört a nyaka is. Egy közeli kórházba szállították, állapota stabil.

Az állatkert mindhárom oroszlánt elkülönítette és egyelőre a látogatók elől is elzárták őket.

Három évvel ezelőtt egy québeci állatkertben is történt hasonló eset, akkor egy szibériai tigris sebesített meg súlyosan egy gondozót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.