Terror

"Úgy fogtok szenvedni, ahogyan testvéreink is szenvednek"

"Leromboljuk az országotokat" - fenyegetőzött a normandiai templomi támadás előtt készített második videón Abdel-Malik Petitjean.

2016.07.29 11:46ma.hu

Abdel-Malik Petitjean, a normandiai papgyilkos egyike egész Franciaországot megfenyegette és bosszút esküdött a templomi támadás előtt, az iszlamista ideológiát képviselő franciákat pedig tömeggyilkosságra biztatta.

A második normandiai támadó fiú, Abdel-Malik Petitjean Francois Hollande francia elnökhöz és Manuel Valls miniszterelnöknek címezte fenyegető üzenetét.

A csíkos pólót viselő fiatal terrorista főként franciául beszél a felvételen, de arab kifejezéseket is használ. A háttér alapján otthon készítette a videót.

„Testvéreim, késekkel menjetek az utcákra, és tegyétek, amit tennetek kell. Támadjatok, öljétek őket tömegével!” – hallható a videón. „Változnak az idők. Úgy fogtok szenvedni, ahogy testvéreink is szenvednek. Leromboljuk az országotokat” – fenyegetőztek.

Az előző felvételen az elkövetők a támadást megelőzően hűséget fogadnak az Iszlám Államnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.