Terror

Levélben is megírta, hogy fogyatékkal élőket gyilkolna

Levelet írt korábban a japán ámokfutó arról, hogy fogyatékkal élőket gyilkolna.

2016.07.27 10:36MTI

Házkutatást tartott szerdán a japán rendőrség annak a 26 éves késes ámokfutónak az otthonában, aki előző nap tizenkilenc embert megölt, több tucatnyi megsebesített egy fogyatékkal élőknek létesített intézményben a főváros, Tokió közelében.

Mintegy féltucatnyi civil ruhás nyomozó hatolt be Uemacu Szatosi házába a sajtó jelenlétében. Az ámokfutót közben Szagamihara település börtönéből egy másik helyre szállították át a hatóságok. Az elszállításáról készített videofelvételen a férfi, aki a megtámadott egészségügyi intézmény korábbi dolgozója volt, mosolygott.

Uemacu, aki kedden tette elkövetése után önként jelentkezett a rendőrségen, idén februárban egy levélben azt írta, hogy “kiirtana akár 470 fogyatékkal élőt”. Terve kivitelezésének módjáról részletes leírást mellékelt – írta a Kyodo japán hírügynökség.

A férfit kényszergyógykezelésre csak azután utalták kórházba, hogy közölte: “kész meggyilkolni súlyosan fogyatékos embereket”.

Az eset sokkolta a japán társadalmat, ahol alacsony a bűnözési arány és ritkák az ehhez hasonló tömeggyilkosságok.

A japán sajtó felvetette, hogy mennyire volt elégséges a férfi kezelése, továbbá mennyire volt hatékony későbbi megfigyelése.

A lapok annak szükségességét is felvetették, hogy felülvizsgálják az egészségügyi intézmények és a rendőrség közötti adatcserét és együttműködést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.