Illegális bevándorlás

Negyvenegy holttestet mosott partra a tenger Líbiában

Az emberek minden valószínűség szerint Európába szerettek volna eljutni.

2016.07.25 08:01MTI

A líbiai Szabráta városánál, az ország északi részén negyvenegy migráns holttestét mosta partra a tenger - tudatta vasárnap a város vezetése. Az emberek minden valószínűség szerint Európába szerettek volna eljutni, de a tengerbe fulladtak. Egy neve mellőzését kérő forrás úgy vélte, 5-6 napja halhattak meg.

A város vezetése önkéntesekből álló csapatot hozott létre a holttestek begyűjtésére, a lakosokat pedig arra kérték, hogy mindig jelentsék a hatóságoknak, ha élettelennek tűnő testet látnak a tengerparton. Egy illetékes elmondta: egy-két testet szinte mindennap kivet a partra a víz, de egyszerre negyvenegy holttest előkerülése kivételesen sok.

Az időjárási körülmények javulásával tavasz óta emberek ezrei kockáztatják akár az életüket is, hogy a Földközi-tengeren átkelve eljussanak Európába. Az ENSZ adatai szerint 2014 óta több mint tízezren vesztek a Földközi-tengerbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.