Terrorgyanú

Több helyen lövöldöztek Münchenben, számos halott

A müncheni Olimpia bevásárlóközpontban lövölések dördültek el. A közösségi oldalakon megjelent amatőr felvételeken azt látni, hogy az emberek fejvesztve menekülnek ki az épületből menedéket keresve. A rendőrség azt kéri a lakosoktól, hogy hagyják el az utcákat és maradjanak zárt térben.

2016.07.22 20:09ma.hu

Lövöldözés egy müncheni plázában

A müncheni Olimpia bevásárlóközpontban a kora esti órákban lövések dördültek el. A közösségi oldalakon megjelent amatőr felvételeken azt látni, hogy az emberek fejvesztve menekülnek ki az épületből menedéket keresve - írja az atv.hu.

Twitter

A Reuters arról ír, hogy a hatóságok megerősítették a lövöldözés tényét, ám sérültekről, áldozatokról és felelősökről nem adtak tájékoztatást, annyit tettek hozzá, hogy tucatnyi halott van. Az AFP francia hírügynökség ennek ellenére egy rendőrségi források hivatkozva azt írja, hogy a támadásnak egy halálos áldozata és 10 sérültje van. A helyszínen nagyon sok a mentőautó. Az NTV azonban még mindig legalább 10 halottról tud. A helyi Muencher Abendzeitung viszont 15 áldozatról számol be.

Szemtanúk arról számolnak be, hogy egy férfi, miután belépett a bevásárlóközpontba, tüzet nyitott és mindenfelé lövöldözni kezdett megsebesítve tucatnyi vásárlót, nézelődőt. Majd ezt követően távozott a tett helyszínéről, a közeli vasútállomás felé vette az irányt.

A vasútállomáson is lövöldözhettek

A plázában (Twitter)

A német BR24 hírportál viszont szemtanúkra hivatkozva arról tudósít, hogy a támadó egy embert a pláza egyik kávézójában sebesített halálra, míg egy másikat a vasútállomáson.

Münchenben leált a közlekedés

A rendőrség Twitter bejegyzésben kéri a lakosokat, hogy maradjanak otthon és nem menjenek ki az utcákra.

Nem sokkal később a német NTV egy második lövöldözésről is számol be, amely a bevásárló központtól öt kilométerre található parknál történt. A Die Welt is hasonló információkról tud.

A Skynews arról számol be, hogy megerősített hírek szerint egy metrómegállónál történt a második lövöldözés.

A rendőrség arra kéri az embereket, hogy ne posztoljanak fotókat és videókat a rendőri akcióról. "Ne támogassák a merénylőket" - írják a hivatalos Twitter-csatornájukon.

A taxisok is leálltak

Twitter-üzenetben értesítették a lakosokat a taxisok, hogy a lövöldözésben érintett környéken nem vesznek fel utasokat.

Nem tudjuk, hol vannak a támadók"

A rendőrségnek egyelőre nincsenek információk arról, hogy hol vannak a támadók. A Twitteren azt üzenték a lakosságnak: "Vigyázzanak magukra és továbbra is kerüljék el a közterületeket.

Legalább három halott

A bajor belügyminisztérium megerősítette, hogy eddig három ember vesztette életét a lövöldözésben - jelentette az NTV.

Legalább három támadó

Legalább három elkövetője és több halottja van a péntek délután kezdődött müncheni lövöldözésnek - jelentette a Bild című lap az online kiadásában Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszterre hivatkozva. A miniszter elmondta, hogy a tetteseket még nem sikerült kézre keríteni. A taxisok is leálltak Twitter-üzenetben értesítették a lakosokat a taxisok, hogy a lövöldözésben érintett környéken nem vesznek fel utasokat.

Twitter


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.