Tavaly sültkrumpli nem volt

Kitört a hamburgerválság Venezuelában

A McDonald's alapanyaghiánnyal küzd a dél-amerikai országban. Tavaly sült krumpli nem volt.

2016.07.22 07:21MTI

Hamburgerszünetet hirdetett az élelmiszerhiánytól szenvedő Venezuelában Big Mac termékére az amerikai McDonald's gyorsétteremlánc csütörtökön alapanyag-ellátási nehézségekre hivatkozva.

A cég több más termékét ugyanakkor továbbra is árusítja. Nem a Big Mac az első, amelyet le kellett venni étlapjáról a vállalatnak Venezuelában: tavaly január és november között sült krumplival sem szolgálhatott.

Venezuelában egyre siralmasabb az élelmiszerhiány. A múlt hét végén 130 ezer venezuelai utazott Kolumbiába élelmiszereket és gyógyszereket vásárolni, élve a lehetőséggel, hogy a venezuelai kormány - két héten belül másodszor - megnyitotta a határt.

Caracas egy éve zárta le Kolumbiával közös, 2219 kilométer hosszú határát, amit azzal indokolt, hogy a venezuelai áruhiányt spekulánsok okozzák: felvásárolják az államilag támogatott árú élelmiszereket, amelyeket azután eladnak Kolumbiában jóval drágábban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.