Egyesült Államok

Szexuális zaklatás vádja miatt várhatóan menesztik a Fox televízió elnökét

Egymás után jelentkeztek a volt munkatársak is, akik szintén azt állították, hogy Ailes zaklatta őket, s amikor visszautasításban volt része, nem hosszabbította meg a szerződésüket.

2016.07.20 21:14MTI
hirdetés

Szexuális zaklatás vádja miatt várhatóan meneszti Rupert Murdoch a Fox televízió 76 éves elnökét, Roger Ailest.

Roger Ailes az alapítása óta irányítja a Fox-televíziót, oroszlánrésze volt a jobboldali tévé arculatának kialakításában, és az ő nevéhez fűződik a Fox jelenlegi sztárjainak - Bill O' Reillynnek, Greta van Susterennek, vagy Megyn Kellynek - a szerződtetése. A televízió egyik műsorvezetőnője azonban - miután nem hosszabbították meg a szerződését - azzal vádolta meg őt, hogy szexuálisan zaklatta, és a szerződéshosszabbítás is azért maradt el, mert nem engedett a "főnöki kívánalmaknak".

Gretchen Carlson műsorvezetőnő július elején indította meg a pert Ailes ellen, aki mindvégig tagadta a vádakat. Ám egymás után jelentkeztek más volt munkatársak is, akik szintén azt állították, hogy Ailes zaklatta őket, s amikor visszautasításban volt része, nem hosszabbította meg a szerződésüket. A 21st Century Fox - a Fox televízió anyavállalata - belső vizsgálatot rendelt el, ez ügyben személyesen a tulajdonos, Rupert Murdoch járt közben. A vizsgálat során egyre több volt és jelenlegi női munkatárs számolt be Roger Ailes kísérleteiről. Köztük van a csatorna egyik sztárja, Megyn Kelly is.

A vizsgálat nyomán megkezdődtek az egyeztetések a vállalat vezetése és Ailes között a távozás feltételeiről. Susan Estrich, Ailes egyik ügyévdje ugyan közleményében azt írta, hogy "Roger dolgozik", de a The New York Times értesülései szerint bizonyos Aies távozása, csak az időpont kérdésses még.

A hír felbolygatta az amerikai sajtóvilágot, amelynek befolyásos vezetői a republikánus konvenció miatt szinte valamennyien az ohiói Clevelandben vannak. A Fox-televízió Clevelanben lévő újságírói kérdésre sem hajlandóak kommentálni a fejleményeket. A The New York Times információi szerint a francia riviérán üdülő Rupert Murdoch állandó telefonkapcsolatban áll az ügy miatt a két fiával, akik a cégbirodalom vezetői. James és Lachlan Murdochnek - Rupert Murdoch két fiának - évek óta a programra vonatkozó nézeteltérései vannak a Fox-elnökkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.