Terror

Vadászott a rendőrökre a Baton Rouge-i támadó

Helyi idő szerint vasárnap reggel 9 órakor a férfi több rendőrre nyitott tüzet, hármukat megölte további hárman pedig megsebesültek.

2016.07.18 18:52MTI

Tudatosan rendőröket vett célba az a fegyveres férfi, aki három egyenruhással végzett az amerikai Louisiana állam székhelyén, Baton Rouge-ban - közölték a helyi hatóságok hétfőn.

Minden cselekedete a rendőrökre irányult – mondta Mike Edmonson Baton Rouge-i rendőrfőnök a helyi sajtónak.

A CBS News hírtelevízió hídadása szerint a fegyveres támadó a 29 éves Gavin Eugene Long volt. Értesülések szerint a férfi korábban tengerészgyalogosként szolgált. A fekete férfi Missouri állam legnagyobb városában, Kansas City-ben élt.

Helyi idő szerint vasárnap reggel 9 órakor a férfi több rendőrre nyitott tüzet, hármukat megölte további hárman pedig megsebesültek. A támadóval végül végeztek a rendőrök.

Értesülések szerint Long tavaly Cosmo Setepenrára akarta változtatni nevét. Ezen a néven a közösségi médián július 10-én megjelent videón a férfi figyelmeztetett: a tüntetések önmagukban hasztalanok, az embereknek vissza kell vágniuk, miután afroamerikaiak haltak meg a rendőrök keze által.

A felvételen Long továbbá elmondja, hogy Dallasból beszél, ahol két fekete férfi halála miatt két hete eleinte békés tüntetést tartottak a rendőri túlkapások ellen, az eseményen ugyanakkor elszabadult az erőszak, amikor is a szintén fekete Micah Johnson rendőrökre nyitott tüzet, öt ember életét oltva ki.

Egy korábbi videón Long azt is elmondta, hogy bármi történjék is vele, nem akarja, hogy bármely csoporttal összefüggésbe hozzák. Egyszer viszont megjegyezte: a Nation of Islam nevű fekete muzulmán vallási mozgalomhoz kötődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.