Bruce Evans pilóta 59 éves volt

Tragédia történt egy kanadai légiparádén

Meghalt egy pilóta egy légibemutatón történt balesetben a Kanada nyugati részén található Alberta városában.

2016.07.18 12:45MTI
globalnews.ca

Bruce Evans, 59 éves pilóta több mint 4100 repülési órával tapasztaltnak számított, utasszállító repülési jogosítvánnyal rendelkezett. A szerencsétlenség vasárnap, egy évente megrendezett légibemutató második napján történt, a kanadai hadsereg Cold Lake-i bázisán.

Bruce Evans (globalnews.ca)

A hétvégi légiparádén a legkíválóbbnak számító kanadai és több más országából származó katonai pilóták mutattak be különböző manővereket a levegőben. Bruce Evans éppen egy különleges manővert próbált bemutatni T-28 Trojan típusú repülőgépével – mely típust elsősorban az 1950-es és 1960-as években használtak a pilóták kiképzésére -, amikor a gép a nézők szeme láttára kezdett lefelé zuhanni. A pilóta próbálta felemelni a gépet, de nem sikerült, elveszítette az irányítást a gép felett és a földbe csapódott.

Bruce Evans életét vesztette a balesetben.

A szerencsétlenség idején az idő tiszta volt, csupán néhány felhő volt az égen. A baleset után a nézőket a helyszín azonnali elhagyására szólították fel, hogy a hatóságok meg tudják kezdeni a nyomozást.

A hétvégi légiparádén mintegy húszezren vettek részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.