Terror

Fegyveresek elfoglaltak egy jereváni rendőrkapitányságot

Mintegy harminc fegyveres férfi megölt egy rendőr ezredest, megsebesített egy másik ezredest és egy alezredest, valamint túszokat ejtett vasárnap hajnalban egy rendőrségi objektumban.

2016.07.17 16:23MTI

A támadók több alacsony rendfokozatú rendőrt is megsebesítettek az épület elfoglalásakor. Azt követelik, hogy vonuljon utcára az örmény lakosság, és érje el egy júniusban bebörtönzött ellenzéki politikus, Zsirajr Szefilján szabadon bocsátását.

A nemzetbiztonsági szolgálat közleményében leszögezte, hogy hamisak azok a híresztelések a közösségi médiában, miszerint a törökországihoz hasonló puccskísérlet történt volna Jerevánban. A hatóságok tárgyalnak a túszejtőkkel, hogy békésen megoldják a konfliktust.

Karen Minasyan/AFP/Getty Images

A támadók a tárgyalások közben szabadon engedtek két túszt, és még hét-nyolc lehet a fogságukban - értesültek helyi médiumok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.