Szemtanúk

Török puccskísérlet: nyomott és feszült a hangulat Törökországban

Az emberek inkább otthon maradnak.

2016.07.16 20:50MTI

Az M1 aktuális csatornának nyilatkozó Törökországban élő magyarok szerint szombat este még mindig nyomott és feszült a hangulat a péntek éjjel történt puccskísérlet után.

Karas Dávid Isztambulban élő politológus arról számolt be a Híradóban, hogy estére az utcákat már megtisztították, és tankok sincsenek az utakon. A hangulat még feszült, az emberek inkább otthon maradnak, habár már több kávézó, étterem és kulturális intézmény is kinyitott.

Egy Ankarában tanuló magyar lány azt mondta: még mindig nagyon nyomott a hangulat, mindenkit megviseltek a történtek, és még mindig nagy az "összevisszaság".

Több Törökországban nyaraló magyar elmondta, nem érzi magát biztonságban, szeretne mielőbb hazajönni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.