Válasz

Kétszer több hangszóróból zeng majd északra Dél-Korea üzenete

Dél-Korea év végéig megduplázza a propagandabeszédeket közvetítő hangosbemondókat Észak-Koreával közös határán. Így válaszolnak Phenjan legújabb rakétatesztjére.

2016.07.06 10:45MTI

A két ország közötti demilitarizált övezetben felállított tíz hangosbemondó mellé további tizenegyet telepítenek, amelyeket az észak-koreai rezsim elleni propagandacélokra használnak, de a hangosbemondókból időnként dél-koreai popslágerek is szólnak.

A dél-koreai hadsereg tudomása szerint megfelelő szélben az üzeneteket a határtól több mint tíz kilométerre is lehet hallani.


A hangosbemondókat tavaly augusztusban telepítették a határra, miután feltehetőleg az északi rezsim által elhelyezett aknák megsebesítettek két dél-koreai katonát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.