128 milliárd forint

Csaknem félmilliárd dolláros lottónyeremény vár gazdára az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok történetének hetedik legnagyobb lottónyereménye, 449 millió dollár (128 milliárd forint) vár gazdára a Mega Millions elnevezésű játék jackpotjaként.

2016.07.04 12:09MTI

A lottót 44 amerikai államban, a fővárosban, Washingtonban és az Amerikai Virgin-szigeteken játsszák.

A péntek esti húzást megelőzően a főnyeremény 415 millió dollár volt – az Egyesült Államok történetének tízedik legnagyobb jackpotja -, mivel azonban senkinek sem sikerült eltalálnia az 5+1 számot, ezért a keddi húzáson már 449 millió dollár főnyeremény – közölték Kalifornia állam lottóilletékesei.

Ez az összeg a Mega Millions történetének harmadik – a 648 millió dolláros eddigi legnagyobb jackpotot 2013-ban vitték el -, az Egyesült Államok történetének hetedik legnagyobb lottónyereménye lehet. A főnyeremény összege március óta hízik, akkor adták el ugyanis az utolsó győztes – 157 millió dollárt érő – szelvényt Washington államban. A nyerési esély 1 a 259 millióhoz.

A 449 millió dollárból 313 milliót kaphat meg a győztes, amennyiben az azonnali készpénzkifizetés mellett dönt.

A másik alternatíva, hogy csak egy bizonyos összeget kap az elején, majd 29 éven át utalják neki a fennmaradó részt.

A világ eddigi legnagyobb lottónyereményén, csaknem 1,6 milliárd dolláron hárman osztozkodtak idén januárban.

A Powerball lottó nyertes szelvényeit Florida, Tennessee és Kalifornia területén adták el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.