Isztambuli reptéri merénylet

NATO-főtitkár: nincs mentség a terrorizmusra

Európa harmadik legnagyobb légikikötőjében, az isztambuli Atatürk repülőtéren hármas öngyilkos merényletet követtek el, amelyben az elkövetőkön kívül 40 ember életét vesztette és 147-en megsebesültek.

2016.06.29 12:38MTI

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdai brüsszeli nyilatkozatában határozottan elítélte az isztambuli Atatürk repülőtéren előző este elkövetett terrortámadást, és megerősítette, hogy a szövetség tagállamai egységesen kiállnak Törökország mögött.

"Nincs mentség a terrorizmusra" - jelentette ki Stoltenberg.

A főtitkár együttérzését fejezte ki a halálos áldozatok és a sebesültek családjaival, valamint a török néppel, és kijelentette, hogy a NATO és szövetségesei szolidárisak Törökországgal.

"Egységesek vagyunk abban is, hogy harcolunk a terrorizmus minden formája ellen" - hangsúlyozta.

A merényletet az Európai Unió is elítélte. Közleményében Federica Mogherini, az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője és Johannes Hahn, a bővítési és szomszédságpolitikáért felelős európai bizottsági tag részvétét fejezte ki a halálos áldozatok hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánt a sebesülteknek. Hangsúlyozták, hogy az Európai Unió továbbra is együtt kíván működni Törökországgal a terrorizmus elleni küzdelemben.

Európa harmadik legnagyobb légikikötőjében, az isztambuli Atatürk repülőtéren hármas öngyilkos merényletet követtek el, amelyben az elkövetőkön kívül 40 ember életét vesztette és 147-en megsebesültek. Binali Yildirim török kormányfő korai állásfoglalása szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet állhat a terrorcselekmény mögött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.