Őrizetbe vették az épület tulajdonosát

Tragédia: Több mint 90 gyerek veszett oda a Haiti iskolaomlásban

A legújabb hivatalos bejelentés szerint 92-re emelkedett a Haitiban összeomlott iskolaépület alatt meghalt emberek, jórészt gyerekek száma.

Megrázó képek: több száz diák lehet az összedőlt iskola alatt képgaléria

2008.11.09 07:55MTI - Fotó: MTI

Rendőrség közölte azt is, hogy szombaton őrizetbe vették az iskola tulajdonosát, egy protestáns lelkészt. A hatóságok még ezt sem minősítik végleges adatnak.

Az Ígéret nevű iskolába 700 gyerek járt, de senki sem tudja, hogy éppen mennyien voltak az épületben, amikor az pénteken, tanítási idő alatt összeomlott.

A mentést Martinique francia karibi szigetről érkezett szakemberek és ENSZ-katonák is segítik. René Preval, a szigetország elnöke szombaton szint egész nap a szerencsétlenség helyszínén tartózkodott.

Véleménye szerint még hozzá nem értő számára is világos, hogy az épület szerkezetének állaga igen gyatra volt. Az őrizetbe vett tulajdonos azt vallotta, hogy az iskola megépítésekor nem fordult mérnökökhöz, mert ő maga is jártas az építkezés területén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.