Incidens

A török elnök bocsánatot kért Putyintól és a tavaly lelőtt orosz vadászgép pilótájának családjától

Recep Tayyip Erdogan török elnök bocsánatot kért az orosz elnökhöz intézett üzenetében annak az orosz katonának a haláláért, akinek vadászgépét tavaly novemberben lőtte le a török légierő a szíriai határnál.

2016.06.27 16:14MTI

"Szeretném még egyszer együttérzésemet, mélységes részvétemet nyilvánítani az életet vesztett orosz pilóta családjának, és azt kérem: bocsássanak meg! Teljes szívemmel osztozom fájdalmukban" - olvasható a Vlagyimir Putyinnak szóló üzenetben. A török államfő hangsúlyozta: országa az orosz pilóta családját török családként kezeli. Erdogan leszögezte: Törökország nem akarta szándékosan lelőni az orosz gépet. Az üzenetben fontosnak tartotta hangsúlyozni azt is: Oroszország baráti ország és stratégiai partner Törökország számára.

Az incidens miatt Oroszország szankciókat vezetett be Törökország ellen, a két ország kapcsolatai fagyossá váltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.