Agyonlőtték

Riasztófegyver és játékgránát volt a lelőtt túszejtőnél

A 19 éves férfi csütörtökön ejtett túszokat a németországi Vienheimben, a rendőrség agyonlőtte.

2016.06.24 13:50MTI

Csak riasztófegyverek és játékgránátok voltak annál a 19 éves férfinál, aki túszokat ejtett és elbarikádozta magát csütörtökön a nyugat-németországi Viernheim kisváros mozijában, majd a rendőrség agyonlőtte - jelentette be az eset kinyomozásában illetékes darmstadti ügyészség pénteken.

Csütörtöki médiajelentések még arról szóltak, hogy a fiatalember, miután berontott a Frankfurt közelében lévő település mozijába, fegyvereket vett elő, lövöldözni kezdett, több embert megsebesített, és 18 túszt ejtett, köztük gyerekeket. A német rendőrség egyik szóvivője már aznap az N-TV hírtelevíziónak azt mondta: nincsenek sebesültek.

Rendőrségi kommandósok a mozi előtt, miután odabent egy fegyveres férfi lövéseket adott le, túszokat ejtett és elbarikádozta magát. (MTI/EPA/Boris Roessler)

Kiderült péntekre, hogy a támadónál csak két riasztófegyver – egy hosszú és egy rövid csövű -, valamint két játék kézigránát volt. Miután azonban a hatóságok veszélyesnek ítélték meg őt a túszokra nézve, a rendőrség agyonlőtte.

Az ügyészség pénteken gyakorlatilag ugyanazt mondta, mint a rendőrség az előző nap: a moziban történt túszejtésnek vélhetően nem volt terrorista háttere, feltehetően egy zavarodott elkövetőről van szó. A fiatalember a Viernheimhoz közeli Mannheimben született, de az ország északi részén élt – közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.