Duma

Az orosz állami tisztségviselőknek fel kell fedniük a közösségi oldalakon folytatott kommunikációjukat

Kötelesek lesznek beszámolni közösségi médiaprofiljukról az orosz állami tisztségviselők és az ilyen állásokra pályázók az orosz törvényhozás alsóháza által végleges formájában elfogadott törvény szerint.

2016.06.23 16:47MTI

Csütörtöki orosz lapok beszámolója szerint a harmadik olvasásban elfogadott jogszabály értelmében az állami tisztségviselőknek értesíteniük kell a munkaadójukat arról, hogy mely online oldalakon - közösségi médiában, chaten vagy fórumon - osztottak meg magukról információt. A kormányzati polgári állásokra pályázóknak három naptári évre visszamenőleg kell erre vonatkozó bejelentést tenniük.

Az állami tisztségviselőknek minden évben április 1-jéig be kell majd számolniuk a közösségi oldalakon folytatott tevékenységükről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.