Égiháború

Pusztító erejű tornádó tombolt Kelet-Kínában, több mint 50 halott

Helyenként 100-125 kilométeres óránkénti sebességgel vonult a forgószél.

2016.06.23 16:25MTI

Ötvenegy halálos áldozata és több tucat sérültje van a Kína keleti részét sújtó, felhőszakadásokkal és jégesővel kísért tornádónak - jelentette az állami média csütörtökön.

Csiangszu tartomány Jancseng városának közigazgatási területén helyi idő szerint kora délután házak sorát döntötte romba a pusztító erejű, helyenként 100-125 kilométeres óránkénti sebességgel vonuló forgószél.

A hajléktalanná vált embereket ideiglenesen kialakított szállásokon helyezik el, a nagyszámú sérült ellátása folyamatban van.

Az érintett településeken, falvakban megkezdődött a mentés és a károk felmérése, a megrongálódott távközlési hálózat helyreállítása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.