Készültség

Megállították a ciprusi erdőtüzet

Továbbra is több száz tűzoltó és mintegy 80 tűzoltóautó van készültségben arra az esetre, ha a még izzó zsarátnok újra fellángolna valahol.

2016.06.23 11:49MTI
Twitter@Parikiaki

Sikerült megfékezni a négy napon át tomboló ciprusi erdőtűz terjedését - közölte Ionasz Nikolaou ciprusi igazságügyi miniszter csütörtökön az AP amerikai hírügynökséggel. A miniszter hozzátette: továbbra is több száz tűzoltó és mintegy 80 tűzoltóautó van készültségben arra az esetre, ha a még izzó zsarátnok újra fellángolna valahol.

A szárazföldi egységek mozgását a levegőből, egy repülőgépről hangolják össze a nehezen megközelíthető, hegyes-völgyes terepen.

Tákisz Cintidész, a ciprusi erdészeti hivatal vezetője a ciprusi állami rádióadóban elmondta, hogy a szél elcsitult, de a hőmérséklet továbbra is 38 Celsius-fok körül ingadozik.

Az elmúlt hét végén fellobbant erdőtűz Ciprus történetének egyik legsúlyosabbika volt, amely hatalmas területen hamvasztotta el a helyenként 150 éves fenyőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.