Orlandói lövöldözés

Nyilvánosságra hozták az orlandói merénylő telefonbeszélgetéseinek összes leiratát

Eddig szerkesztett formában és csak részlegesen volt elérhető, ami azt sugallta, hogy Omar Mateen egyáltalán nem esküdött fel az Iszlám Államra - pedig de.

2016.06.21 10:52MTI

Republikánus nyomásra az igazságügyi minisztérium és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megváltoztatta reggeli döntését és hétfő délután teljes egészében nyilvánosságra hozta az orlandói tömegmészárlás elkövetőjének a rendőrséggel és az FBI embereivel folytatott telefonbeszélgetéseinek a szövegét.

A hétfő reggel még szerkesztett formában és csak részlegesen nyilvánosságra hozott dokumentumok között nem volt annak a korábbi értesülésnek nyoma, hogy a merénylő, Omar Mateen, felesküdött az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vezetőjére, Abu Bakr al-Bagdadira.

A döntést elfogadhatatlan "cenzúrának" és "felháborítóan nevetségesnek" minősítette Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke.

A kormányzat és az FBI illetékesei döntésüket részben azzal indokolták, hogy nem akartak publicitást adni a terrorszervezeteknek a gyűlöletes propagandájuk népszerűsítéséhez.

Paul Ryan egyenesen Barack Obama elnököt okolta a döntésért. Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője szokásos napi sajtótájékoztatóján elhárította a felelősséget, mondván, hogy az elnöknek semmi köze nincs a telefonbeszélgetések leirataihoz. Ez a minisztérium és az FBI döntése volt, hozzájuk forduljanak tiltakozásaikkal - fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.