Illegális bevándorlás

A görög parti őrség több tucatnyi migránst mentett ki

A hajó személyzete a 112-es európai telefonszámon kért segítséget, ami után azonnal mozgósították a mentőcsapatokat.

2016.06.20 15:50MTI

A görög parti őrség mintegy 40 migránst és menedékkérőt mentett ki hétfőn az Égei-tengeren, a Kükládok szigetcsoport nyugati térségében.

A parti őrség egyik szóvivője elmondta, hogy a migránsokat szállító hajó személyzete a 112-es európai telefonszámon kért segítséget, ami után azonnal mozgósították a mentőcsapatokat.

A helyszínen azonban kiderült, hogy a hajó nem volt veszélyben, így végül kivontatták Szifnosz kikötőjéig.

Az Európai Unió és Törökország közötti menekültügyi megállapodás márciusi életbe lépése óta jelentősen csökkent az Égei-tengeren át az unióba érkező menekültáradat, van olyan nap, amikor egyetlen migránst sem regisztrálnak, de nem jelenthető ki, hogy teljesen abbamaradt az emberek beáramlása.

Vasárnap reggel fél nyolctól hétfő reggel fél nyolcig 122-en érkeztek a török partokhoz legközelebb eső hét görögországi szigetre, közülük 41-en Számoszon, 34-en Kószon, 28-an Leszboszon, 19-en pedig Híoszon értek partot.

A görög kormány adatai szerint jelenleg nagyjából 57 ezer migráns és menedékkérő tartózkodik az országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.