EURO-2016

Magyarokat tartóztattak le Marseille-ben

Sokan keresték a magyar konzuli szolgálatot Marseille-ben Több drukker autóját feltörték a francia városban, a Magyarország-Izland meccs után. A mérközést követően két magyart kórházba szállítottak túlzott alkoholfogyasztás miatt, négy embert pedig letartóztattak a helyi hatóságok.

2016.06.19 14:00MTI/ma.hu

A magyar labdarúgó-válogatott második mérkőzésének napján sok telefonos megkeresés futott be a marseille-i konzuli irodához és a mobil konzuli egységhez.
A szombat esti mérkőzés előtt legtöbben a parkolással és a belépőjegyekkel kapcsolatos tudnivalókról érdeklődtek – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).

Több magyar drukker autóját feltörték

Mint írták, a meccs után többen jelezték, hogy a P+R parkolóban autójukat feltörték, onnan kisebb értékeket – telefont, GPS-t – eltulajdonítottak. A konzul ezekben az esetekben segített tolmácsolni a rendőrségi jegyzőkönyv felvételéhez.

Alkohol, petárda, maszk, verekedés

A vezető konzul folyamatosan kapcsolatban áll a francia prefektúra válságstábjával, így kaptak információt arról, hogy két embert szállítottak kórházba túlzott alkoholfogyasztás miatt, négy embert pedig letartóztattak pirotechnikai eszközök és maszk birtoklása, garázdaság és a stadionban történt verekedés miatt.

Ne maradjanak iratok a kocsiban és a lakásban!

A konzuli szolgálat ismételten felhívja a szurkolók figyelmét arra, hogy ne hagyjanak okmányokat, értéktárgyakat a lakásokban, autókban.

Szombaton Marseille-ben a magyar válogatott 1:1-es döntetlent játszott Izland ellen, a stadionban mintegy 20-25 ezer magyar szurkoló buzdította a csapatot.

Vizsgálódik Magyarország, Belgium és Portugália ellen az UEFA a szurkolóik megbotránkoztató magatartása miatt – jelentette be vasárnap kora délután a szövetség.

Magyarország esetében kedden hoz döntést az UEFA.

A szombati, Izland elleni 1-1-es döntetlennel záruló mérkőzésen tucatnyi magyar drukker mászott át a korlátokon, hogy másik szektorból nézhesse az összecsapást, a lefújást követően pedig petárdákat és füstbombákat robbantottak a stadionban - írja a 24.hu a l'Équipe alapján.

Belgium (füstbombák használata) és Portugália (pályára szaladó néző) ügyében egyelőre nem tudni, mikor határoz a szövetség.

Az UEFA korábban Oroszországot a Marseille-ben történt szurkolói háború miatt kizárta az Európa-bajnokságról, majd a döntést felfüggesztette.

Náci karlendítés miatt kerülhetnek bajba a magyar ultrák

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.