Terror

Az Iszlám Állam elfoglalta a fallúdzsai kórházat

Fallúdzsa központjában lakosok tízezrei lehetnek, akiket az Iszlám Állam élő pajzsként használhat.

2016.06.19 09:39MTI

Az iraki hadsereg elfoglalta szombaton a legnagyobb helyi kórház épületét Fallúdzsa városában, amelynek központját előző nap hódította vissza az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet fegyvereseitől. A katonák folytatják a hadműveleteket az immár 80 százalékban kezükön lévő város végső felszabadításáért.

Az iraki különleges erők pénteken már kitűzhették a nemzeti lobogót a Fallúdzsa központjában lévő kormányzati épületegyüttesre, ahonnan heves harcok árán sikerült kiűzni a dzsihadistákat. A hadsereg előzőleg felszabadította a déli városrészt, aminek köszönhetően több mint 30 ezer civil lakos tudott elmenekülni onnan. Félő viszont, hogy Fallúdzsa központjában még mindig lakosok tízezrei lehetnek, akiket az Iszlám Állam élő pajzsként használhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.