A helyiek tüntették el

Magyarellenes provokáció a Vajdaságban: "Halál a magyarokra!"

Magyarellenes provokáció történt péntekre virradóra a vajdasági Temerinben; ismeretlenek több házra nagy fekete betűkkel a magyarokat halállal fenyegető feliratokat mázoltak.

2008.11.07 14:39MTI

Az Újvidékhez közeli település főutcájának magyarok lakta házain kívül hasonló feliratok (Madjari Smrt, Smrt Madjarima, Madjarima Smrt) kerültek az Apolló kisvendéglőre, és a Szerbiai Keresztény Közösség nevű kisegyház központjának kapujára is.

Miután a helyszínelő rendőrök eltávoztak, a polgárok több helyen is hozzáláttak az uszító feliratok eltüntetéséhez.

Csorba Béla, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége körzeti szervezetének elnöke szerint ez volt az utóbbi hónapok legsúlyosabb magyarellenes provokációja Temerinben.

Azt jelzi, hogy a soviniszta indulatok bármelyik pillanatban életre kelhetnek mindaddig, amíg az elkövetőkkel az államhatalmi szervek kesztyűs kézzel bánnak - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.