Terrorizmus

Behatolt Fallúdzsa központjába az iraki hadsereg

Az iraki különleges erők behatoltak pénteken az Iszlám Állam (IÁ) ellenőrzése alatt lévő Fallúdzsa központjába, és heves harcok árán elfoglaltak egy kormányzati épületegyüttest.

2016.06.17 14:50MTI

Haider al-Obeidi iraki parancsnok az AP amerikai hírügynökségnek beszámolt arról is, hogy a katonák jelenleg a központi kórház felett igyekeznek átvenni az ellenőrzést az Irak középső részén található városban.

Mint a parancsnok elmondta, a különleges erők helyi idő szerint reggel 6 órakor, a dzsihadistákkal vívott összecsapásokat követően léptek be a városközpontba.

A hadműveletet a levegőből a Washington vezette nemzetközi koalíció és az iraki légierő is támogatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.