Terrorizmus

Brüsszeli robbantások - Álnéven eltemették a merényletek két elkövetőjét

A Zaventem nemzetközi repülőtéren öngyilkos merényletet elkövető Najim Laachraoui és Ibrahim El Bakraoui holtestét a Brüsszelhez tartozó Evere városrész többfelekezeti köztemetőjében szűk családi körben, muzulmán szertartás szerint temették el.

2016.06.17 13:51MTI

Álnéven, teljes titoktartás mellett eltemették Brüsszelben a március 22-én elkövetett robbantásos merényletek két elkövetőjét - írta a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap pénteken.

A Zaventem nemzetközi repülőtéren öngyilkos merényletet elkövető Najim Laachraoui és Ibrahim El Bakraoui holtestét a Brüsszelhez tartozó Evere városrész többfelekezeti köztemetőjében szűk családi körben, muzulmán szertartás szerint temették el.

A lapnak név nélkül nyilatkozó önkormányzati képviselő elmondta: mindenkinek kijár az, hogy eltemessék, ugyanakkor a sírokon feltüntetett álnév használatát azért tartották fontosnak, hogy a sírok ne válhassanak a szélsőséges nézeteket vallók zarándokhelyévé, de ne váltsanak ki indulatokat sem.

A tisztviselő arról is tájékoztatott, hogy korábban már eltemettek a párizsi, novemberben elkövetett terrortámadások öngyilkos merénylői közül kettőt Belgiumban. Bilal Hadfi és Brahim Abdeslam holtestét ugyancsak álnévvel ellátott sírokban helyezték örök nyugalomra - tette hozzá.

Március 22-én Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson hajtottak végre terrortámadást, amelyben harmincketten meghaltak és 340-en megsebesültek, utóbbiak között két magyar.

Tavaly november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, amelyekben 130 ember halt meg. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a párizsi és a brüsszeli merényletek kitervelői és elkövetői csoportjai között.

Mindkét támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.