Megrongálódott

Megvan az egyiptomi gép másik feketedoboza is

A szerkezet megrongálódott. Kiemelték belőle a legfontosabb részt, a memóriaegységet.

2016.06.17 13:22MTI

Ez a szerkezet a repülési adatokat rögzítette - jelentette be a katasztrófa okainak kivizsgálásával foglalkozó egyiptomi szakértői bizottság.

A közlemény szerint a szerkezet megrongálódott, és – ahogy az előző nap a pilóták beszélgetéseit rögzítő feketedobozzal is történt -, több lépcsőben hozták fel a tengerfenékről.

Kiemelték a szerkezet legfontosabb részét, a memóriaegységet is. Mindkét adatrögzítő a gép farokrészében volt elhelyezve.

A szakemberek éppen reggel kezdték meg Kairóban a csütörtökön megtalált, a pilótafülkében zajló beszélgetéseket rögzítő feketedoboz adatainak kiértékelését, és remélik, hogy a két adathordozó berendezés segítségével ki tudják majd deríteni a szerencsétlenség okát.

Az EgyptAir légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel a fedélzetén május 19-én tűnt el a Földközi-tenger felett a görögországi Kréta szigete és az egyiptomi partok között.

Szerdán megtalálták és lefényképezték a roncsait. Jelenleg folyik a fenéken lévő darabok elhelyezkedésének feltérképezése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.